Upoštevaje Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR – General Data Protection Regulation) je VZMD danes objavil dopolnjene Splošne pogoje sheme »Delniška OPORA« (VIDEO), ki stopijo v veljavo z jutrišnjim dnem. V VZMD vse od vzpostavitve sheme spoštujejo zasebnost pristopnikov k »Delniški OPORI« ter bodo tudi v prihodnje z njihovimi podatki ravnali skrbno in skladno z veljavno zakonodajo.

Preberite več:

V prostorih VZMD je danes potekal sestanek med Poravnalnim odborom in predlagatelji postopka sodnega preizkusa primernosti denarne odpravnine v primeru iztisnitve oz. razlastitve 259 delničarjev družbe TRIMO, d.d. Poravnalni odbor se je sicer pred tem že sestal tudi z nasprotno stranjo, predstavniki družbe EUROPEAN ARCHITECTURAL SYSTEMS iz Luksemburga. Poleg VZMD, ki je postopek sprožil v imenu 101 delničarja, so se sestanka udeležili tudi predstavniki družbe Podjetniški center Cvetličarna, d.d., največjega malega delničarja družbe (1,56 % vseh delnic).

Preberite več:

Zapisnik glavna obravnava AMZS 22 5 2018 Page 1

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je danes potekal narok za glavno obravnavo zaradi Predloga za sodni preizkus denarne odpravnine v primeru iztisnitve 107 malih delničarjev iz družbe AMZS, d.d. Za razliko od številnih drugih primerov iztisnitev, so tokrat Predlog za sodni preizkus denarne odpravnine - poleg VZMD - samostojno vložili tudi nekateri drugi mali delničarji. Tako so se današnje obravnave, poleg sodnice Urške Kusič, udeležili še odvetnik Sašo Jovčič iz Odevetniške družbe Podjed, ki zastopa 2 delničarja, odvetnik Anton Pregelj in pooblaščenec Brane Gorše, ki sta zastopala delničarja ILIRIKA, d.d., odvetnik Klemen Veršič iz Odvetniške družbe Veršič – Perčič in mag. Kristjan Verbič, predsednik VZMD, ki sta zastopala Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD), ter odvetnik Blaž Prinčič iz Odvetniške pisarne Ulčar in partnerji, ki je zastopal nasprotnega udeleženca oz. glavnega delničarja Avto-moto zvezo Slovenije. Kot se je izkazalo na naroku zaenkrat ni možnosti za mirno rešitev spora. VZMD in Ilirika sta tako vztrajala, naj sodišče imenuje Poravnalni odbor, ki naj poda mnenje o ponujeni denarni odpravnini, saj ta po njunem prepričanju nikakor ni primerna oz. je odločno prenizka.

Preberite več:

V začetku tedna je bil izveden prenos delnic 9.849 malih delničarjev družbe SIVENT, d.d., na glavnega delničarja, nizozemsko družbo EERSTE NIEDERING FONDS B.V., ki je sklep o izključitvi manjšinskih delničarjev iz družbe sam-sebi sprejel na marčevski skupščini delničarjev (VIDEO). Iztisnjeni delničarji bodo tako žal prejeli le 0,88 € na delnico, namesto 1,10 €, kolikor je v pogajanjih ter skupni prodaji delničarjem uspel zagotoviti VZMD. Glede na zaveze v prodajni pogodbi je VZMD tik pred iztisnitvijo uredil prodajo delnic po višji ceni še za vse preostale delničarje, ki so se naknadno priključili Delničarskemu sporazumu oz. »Delniški OPORI« (VIDEO) pri VZMD ter so tako v tem tednu že prejeli kupnino.

Preberite več:

VZMD je kot predlagatelj Sodnega preizkusa denarne odpravnine v primeru iztisnitve 251 manjšinskih delničarjev družbe ACH minuli teden na Okrožno sodišče v Ljubljani podal vlogo, s katero želi s strani sodišča imenovani Poravnalni odbor opozoriti na nekatera pomembna dejstva. Med drugim v VZMD izpostavljajo, da nasprotni udeleženec, družba Protej, d.o.o., kljub večkratnim pozivom - tako VZMD, kot predlagatelja, kakor tudi predsednika Poravnalnega odbora - vse do danes še ni predložil zahtevane dokumentacije. Zaradi navedenega VZMD na sodišče apelira, da nasprotnemu udeležencu naloži, naj za potrebe določitve primerne denarne odpravnine predloži vse doslej zahtevane listine in podatke, kakor tudi morebitne druge, ki bi lahko vplivali na vrednost družbe ACH.  

Preberite več:

20180514 113757

V grškem Solunu se je v soboto z uvodnimi poslovnimi in družabnimi dogodki pričelo zasedanje Sveta Mednarodnega kongresa industrialcev in podjetnikov (ICIE), ki se ga po osebnem povabilu organizatorjev udeležuje tudi predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič. Tudi na tokratnem srečanju mag. Verbič uspešno predstavlja dejavnosti in priložnosti v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (invest-to.net).

Preberite več:

V grškem Solunu se je v soboto z uvodnimi poslovnimi in družabnimi dogodki pričelo zasedanje Sveta Mednarodnega kongresa industrialcev in podjetnikov (ICIE), ki se ga po osebnem povabilu organizatorjev udeležuje tudi predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič. Tudi na tokratnem srečanju mag. Verbič uspešno predstavlja dejavnosti in priložnosti v okviru mednarodnih poslovno-investitorskih programov VZMD: Invest to Slovenia (investo.si) in International Investors` Network (invest-to.net).

Preberite več:

V postopku iskanja strateškega partnerja družbe GORENJE, d.d, je v tem tednu odjeknila novica o izboru kitajske skupine Hisense. Njihova najavljena ponudba 12,00 € za delnico je povzročila visok skok, tako vrednosti delnice kot tudi sklenjenih poslov na Ljubljanski borzi. Glede na številna vprašanja delničarjev in zainteresirane javnosti v VZMD objavljajo pomembne informacije in pojasnila, ki jih je Predsednik VZMD, mag. Kristjan Verbič, podal v sinočnji oddaji Svet na Kanalu A (VIDEO: www.24ur.com/video?video=62075176).

Preberite več:

dopisa SDH Telekom

Danes ob 14:00 se bo pričela letošnja skupščina družbe Telekom Slovenije, d.d., na kateri VZMD med drugim pričakuje dodatna, bolj natančna pojasnila o poteku postopkov, povezanih s tožbenimi zahtevki družbe T-2, d.o.o., ter potencialno globo Agencije za varstvo konkurence (AVK), ki bi - glede na nedavna izdatna poročanja medijev - skupaj utegnile presegati kar 330.000.000 €. VZMD je sicer s tem v zvezi že marca na poslovodstvo Telekoma Slovenije in Slovenskega državnega holdinga, d.d. (SDH), naslovil 10 vprašanj, na katera je sicer prejel načelne in sorazmerno skope odgovore, ki jih tokrat tudi priobčamo (Odgovor vodstva SDH in Odgovor vodstva Telekoma Slovenije).

Preberite več:

Vabilo Thessaloniki 2018

V grškem Solunu se bo v soboto pričelo zasedanje Sveta Mednarodnega kongresa industrialcev in podjetnikov (ICIE). Gre za mednarodno nevladno javno organizacijo, ki združuje nacionalna združenja s področja industrije in podjetništva iz 28 evropskih in azijskih držav ter sodeluje s preko 100 interesnimi združenji, podjetji in drugimi organizacijami. Osrednja tema tokratnega srečanja bodo možnosti sodelovanja med ICIE in Organizacijo za gospodarsko sodelovanje Črnega morja (BSEC), predvsem na področju transporta in logistike. Posebna pozornost pa bo namenjena tudi predstavitvam projektov in predlogov članov Sklada za industrijski razvoj (IDF).

Preberite več:

Več prispevkov

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items