Finance.si, 17.05.2013

Na Triglavu za pooblaščence predlagajo celo predsednike društev malih delničarjev, ki so na zadnji skupščini očitali Rakovcu tudi nakup nepremičninskega podjetja od Save 

2249Untitled-12.1339439085Uprava zavarovalnice Triglav, ki jo vodi Matjaž Rakovec, zbira pooblastila za glasovanje na skupščini, ki bo 11. junija. Najpomemnejša za upravo je točka o morebitni menjavi februarja imenovanih nadzornikov.

Spomnimo: danes poteče rok, v katerem morajo delničarji, če želijo menjati nadzornike, zahtevati širitev dnevnega reda z novimi točkami za predčasni odpoklic in novo imenovanje (drugih) nadzornikov.

Zahtevo bodo verjetno poslali mali delničarji okoli MDS, ki ga vodi Rajko Stanković, pa tudi država oziroma Sod. Časa imajo do polnoči.

Kakšni so predlogi

Predloge imen so že na zadnji skupščini februarja imeli tudi mali delničarji Rajka Stankovića. Ti so v nadzorni svet predlagali nekdanjega prvega nadzornika Igorja Mihajlovića, nekdanjega člana uprave Soda Kreša Šavriča, Matjaža Trebšeta iz revizijske družbe UHY (namesto tega naj bi tokrat predlagali Gorana Gojkoviča, sicer tudi nadzornika Velane), nekdanjega šefa Triglava Milana Tomaževiča, nekdanjega direktorja agencije za zavarovalni nadzor Mihaela Permana (ta je sicer zdaj prvi nadzornik Triglava) ter Stankovića.

Omenjeni predlog verjetno ni dokončen. Pričakujemo lahko usklajevanja z državo in drugimi delničarji. Za imenovanje novih nadzornikov je namreč potrebna večina glasov, navzočih na skupščini, za predčasni odpoklic sedanjih nadzornikov pa je potrebna 75-odstotna večina. Glavno besedo na skupščini naj bi imela (če država ne dobi nazaj glasov) skupina Alta, ki zastopa predvsem tuje lastnike. Aleš Škerlak iz Alte ob tem pravi, da bodo pri odločanju povsem upoštevali navodila svojih strank.

Kdo bi rad glasoval

Delničarji Triglava boste predvidoma od danes naprej na svoj naslov (po podatkih delniške knjige, ki se vodi pri KDD) prejemali dopise, ki mu bo priloženo individualizirano pooblastilo za glasovanje na 38. skupščini delničarjev, ki bo 11. 6. 2013, s seznamom pooblaščencev. Triglav želi, da pooblastite: predsednika Uprave Zavarovalnice Triglav Matjaža Rakovca ali člana uprave Andreja Slaparja, predstavnika delavcev v NS Triglava Mirana Krštinca, predsednika Društva Mali delničarji Slovenije (MDS) Rajka Stankoviča ali predsednika zavoda Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) Kristjana Verbiča.

Pri tem pa ne pozabite: pooblastite lahko kogarkoli želite, ali pa se na skupščino prijavite sami. A ne zamudite roka, saj prijave, prejete po 7. juniju, na Triglavu ne bodo več upoštevali.

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items