TV SLOVENIJA 1, 15.07.2011, DNEVNIK, 19.00

zvon_slika

Re_evanje_ZvonovMANICA J. AMBROŽIČ: Tudi Holding Zvon 1 mariborske nadškofije je bankam upnicam že ponudil preoblikovanje terjatev v lastniške deleže. Danes so tak na skupščini potrdili še v Zvonu 2. Po mnenju uprave bi za uspešno preoblikovanje družbe potrebovali nekaj manj kot 14 milijonov evrov. 
ANA BUČAR: Po manj kot eni uri so največji delničarji, banke Hypo Alpe Adria, zapuščali skupščino brez komentarjev. Zgovornejši so bili v Vseslovenskem združenju malih delničarjev, ki so sicer s samo eno delnico edini glasovali proti konverziji terjatev. 
KRISTJAN VERBIČ (Vseslovensko združenje malih delničarjev): Ker menimo, da je dovolj vlečenja za nos in pravzaprav norčevanja iz ljudi. 


BUČAR: Interese malih delničarjev, teh je v Zvonu 2 več kot 30 tisoč, zastopajo tudi v društvu malih delničarjev, kjer pa verjamejo v rešitev obeh zvonov ter pozivajo banke, naj se za konverzijo odločijo. 
GREGA TEKAVEC (društvo mali delničarji, Skupaj smo močnejši): Da premislijo o tem pozivu in da se seveda do 28. Julija ustrezno odzovejo. 
BUČAR: Gre za enega zadnjih manevrov, da bi Zvonove rešili pred stečajem, uprava je namreč mnenja, da bi z dobrimi 13 milijoni evrov uspešno izglasovali prisilno poravnavo, kar bi bilo, tako Peče, ugodneje tudi za banke upnike. 
LJUBO PEČE (predsednik uprave Zvona Dva): Tako bi lahko bolje in uspešneje z našo pomočjo vnovčevali predlog zavarovanja. 
BUČAR: Imate plan B? 
PEČE: Plan B, v kolikor pač ta zadeva ne bo šla tako skozi, kot si je uprava zamislila, imamo še vedno čas, da pripravimo nov načrt finančnega prestrukturiranja do konca meseca. 
BUČAR: V prvotnem so namreč upnikom ponudili 15-odstotno poplačilo terjatev v treh obrokih, odločilno vlogo pa bo s slabimi 70 milijoni evri terjatev imela državna NLB, ki pa že v primeru Zvona 1 vztraja pri stečaju.


Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Bučar Ana
Teme: Vseslovensko združenje malih delničarjev, Kristjan Verbič, mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 15. 07. 2011 
Termin: 19:00
Trajanje:2

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items